latinica  ћирилица
21/12/2014 |  08:28 | Autor: SRNA

Njujork: Ubijena dva policajca (VIDEO)

Dvojicu policajaca u Njujorku iz zasjede je ubio Ismail Brinsli nakon čega je izvršio samoubistvo, saopštila je policija.

 Policijski zvaničnik Vilijem Barton rekao je da su policajci ubijeni bez upozorenja i da su na njih hici ispaljeni iz neposredne blizine kod raskrsnice Bedford i Stajvesant u Bruklinu.

Braton je precizirao da je policajce ubio Ismail Brinsli /28/, pucajući iz pravca suvozačevog sjedišta na patrolnim kolima iz poluautomatskog pištolja. On je potom pobjegao u obližnju stanicu podzemne željeznice, gdje je izvršio samoubistvo pucnjem u sljepoočnicu.

- Svi detalji još nisu poznati, ali je jasno da je riječ o smaknuću, da su ovi policajci ubijeni u stilu egzekucije, rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Policija je identifikovala da su ubijeni policajci Rafael Ramos /40/ i Venđijan Lu /32/.

Na društvenim mrežama sugerisano je da je moguće da su policajci ubijeni iz osvete zbog smrti nenaoružanog crnca Erika Garnera prilikom hapšenja.

Analitičari navode da bi, ukoliko se dokaže da je ubistvo policajaca motivisano Garnerovom smrću, to moglo da izazove nove rasne tenzije koje su ranije izazvale demonstracije u Njujorku i drugim američkim gradovima.