latinica  ћирилица
20/12/2014 |  19:15 | Autor: SRNA

Krajišnik: SNSD i SDS zajednički da nastupaju bar na nivou BiH

Predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik izjavio je danas u Trebinju da bi dvije vodeće stranke u Srpskoj - SNSD i SDS trebalo da imaju zajednički nastup, najmanje u zajedničkim organima BiH.
Momčilo Krajišnik - Foto: RTRS
Momčilo KrajišnikFoto: RTRS

"Smatramo da je to logično, jer imaju isti cilj - da brane interese Republike Srpske", rekao je novinarima Krajišnik koji je u Trebinju prisustvovao osnivačkoj i izbornoj sjednici Skupštine Gradskog odbora Asocijacije za čijeg je predsjednika izabran akademik Marko Vuković.

On očekuje da će Asocijacija dobiti status društva od posebnog interesa, te da će njen rad biti finansiran iz budžeta Republike Srpske, za šta je, kako je dodao, dobio i obećanje predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Krajišnik je podsjetio da je ova organizacija nadstranačko udruženje, formirano sa željom da okupi sve ljude koji su aktivno učestvovali u stvaranju Republike Srpske pod jedan program čija je okosnica očuvanje Republike.

"Smatramo da nije dobro da se politika prevodi u jednu vrstu netrpeljivosti. Nijedan blok nije apsolutni izborni pobjednik, nijednom narod nije dao povjerenje da apsolutno vlada. I ako je danas Republika Srpska ugrožena po mnogo čemu, onda nije dobro da se stvaraju rivaliteti koji prelaze u mržnju", rekao je Krajišnik.

Član Koordinacionog odbora Asocijacije Božidar Vučurević smatra da je između ostalog važno raditi i na prevazilaženju nesuglasica između aktuelnih rukovodstava grada Trebinja i Republike Srpske.

"Zato je naš prvi zadatak da izmirimo sve lidere, na svim nivoima. Mali narodi mogu da opstanu samo ako su jedinstveni. A to nama, na žalost, nikad nije bila jača strana", rekao je Vučurević.