latinica  ћирилица
20/12/2014 |  15:52 | Autor: Glas Srpske

Banjaluka: Redovi na blagajnama zbog Hobita

Nepregledni redovi na blagajnama banjalučkog multipleksa "Palas" slika su koja se svakodnevno viđa otkako je 11. decembra premijerno prikazan jedan od najiščekivanijih filmova godine "Hobit: Bitka pet armija" u režiji Pitera DŽeksona.
Insert iz filma "Hobit" - Foto: RTRS
Insert iz filma "Hobit"Foto: RTRS

Zbog velikog interesovanja, ulaznice smo pustili u prodaju deset dana prije početka prikazivanja. Na dan premijere skoro da nije bilo ulaznica, posebno za večernje termine, koji su najpopularniji kod bioskopske publike - istakla je portparol multipleksa "Palas" Marina Popović.

Prema njenim riječima, ljubitelji serijala su željno čekali ovaj film, koji je, po komentarima publike, ispunio očekivanja.

- Povjerenje koje fanovi imaju u režisera Pitera DŽeksona, još od trilogije "Gospodar prstenova", ni ovaj put nije iznevjereno, čak su mnogi naši posjetioci rekli da im je ovo najbolji film u trilogiji - kazala je Popovićeva.

U trećem nastavku filma odlučujuća bitka u Srednjoj zemlji se vodi ispod planine Erebor. Nakon što je zmaja Smauga Zlatnog ubio Bard Strijelac, vilenjaci Mrke šume, pod vodstvom velikog vilenjačkog kralja Tranduila i ljudi Ezgarota su pohrlili ka Somotnoj planini i Ereboru, nadajući se da će naći blago.

Međutim, Torin Hrastoštit je sa Bilbom Baginsom i 11 patuljaka zatvorio kapiju. Vilenjaci i ljudi su tražili četrnaestinu od blaga Smaugovog, da bi mogli obnoviti spaljeni Ezgarot.

Torin je odbio da im išta da i pozvao je u pomoć Daina Gvozdenstopu, svog rođaka. Dain je stigao sa 500 patuljaka. Upravo kada je bitka trebalo da započne, naglo se pojavila ogromna vojska Orka. Tu vojsku je predvodio Bolg, sin Azoga, koji je bio ubijen od Torinove ruke.

Neizvjesnu bitku DŽekson je maestralno osmislio, a kako sve sve na kraju završilo, ipak je ljepše doživjeti u bioskopskoj stolici.

Repertoar
Sudeći po posjećenosti, film "Hobit: Bitka pet armija" će dugo biti na repertoaru.

- Film će sigurno živjeti i dugo nakon što završi njegov bioskopski život. Svi oni koji još nisu pogledali "Hobita" mogu to uraditi u terminima: 15, 17, 18, 21 i 22 časa, kao i u dodatnom vikend terminu u 12 časova - rekla je Marina Popović.