latinica  ћирилица
20/12/2014 |  12:13 | Autor: SRNA

Prijedor: Proslava Nove godine na otvorenom

Gradska uprava Prijedor i ove godine organizuje doček Nove godine na otvorenom, kao i Dječiju novu godinu.
Glavna ulica - Foto: RTRS
Glavna ulicaFoto: RTRS

Za zabavu u najluđoj noći na Malom trgu angažovan je Milan Stanković, predstavnik Srbije na Evroviziji 2010. godine. Program počinje u 22.00 časova i traje do jedan čas iza ponoći.

U ponoć će biti priređen vatromet uz čestitku gradonačelnika, a onima koji se odluče da novogodišnju noć dočekaju na otvorenom biće posluženi sendviči i topli napici besplatno.

Kao i prethodne četiri godine, za najmlađe sugrađane biće organizovan doček Dječije nove godine.

Prigodan program za djecu biće priređen na Malom trgu u utorak, 30. decembra, od 11.00 do 12.00 časova uz male pjevače, igrače i svirače, vatromet od konfeta. Mališanima će se obratiti gradonačelnik, a biće podijeljeni paketići koje grad najmlađima poklanja uz pomoć prijatelja i sponzora.

Većina Prijedorčana novu 2015. godinu dočekaće u svojim domovima uz TV program ili u društvu porodice i prijatelja uz bogatiju trpezu.

Manji broj najluđu noć provešće u nekom od ugostiteljskih objekata, dok su samo rijetki bili u mogućnosti da preko turističkih agencija uplate organizovani doček Nove godine u nekoj od evropskih ili svjetskih metropola.

Znatan broj prijedorskih ugostitelja organizovao je doček 2015. godine, a neki lokali radiće uobičajeno. U diskotekama, kafićima, restoranima, motelima i hotelima cijena proslave Nove godine kreću se od deset do više od sto maraka, a cijene zavise od uključene ponude hrane i pića i od toga da li će gosti imati muziku "uživo" ili samo di-džeja.

Gradonačelnik Prijedora donio je zaključak o radnom vremenu na području grada Prijedora za period do 14. januara 2015. godine. Zaključak je dsotupan na zvaničnoj starnici gradske uprave www.prijedorgrad.org .