latinica  ћирилица
20/11/2014 |  17:55 | Autor: SRNA

Čelinac: Nova škola do kraja polugodišta

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija obišao je danas u Čelincu mjesto izgradnje novog objekta Osnovne škole "Miloš Dujić" koji će, ako vremenske prilike dozvole, biti u funkciji do kraja prvog polugodišta.
Čelinac: Izgradnja nove osnovne škole - Foto: SRNA
Čelinac: Izgradnja nove osnovne školeFoto: SRNA

Vrijednost novog objekta je četiri miliona KM, od čega je Vlada Srpske obezbijedila 3,4 miliona KM, UNDP 270.000 KM, a preostali dio sredstava biće obezbijeđen narednih dana.

Mutabdžija je naveo da je nova škola jedan od najmodernijih i najkvalitetnijih objekata za osnovno obrazovanje u Srpskoj, u kojem će đaci i nastavnici imati savršene uslove za izvođenje nastavnog procesa.

Izgradnja nove škole finansira se iz Razvojnog fonda Republike Srpske, a do manje kašnjenja u radovima došlo je zbog povezivanja infrastrukture sa drugim dijelovima grada, rekao je ministar, i izrazio uvjerenje, da će čelinački osnovci već u ovom polugodištu ući u novu školu.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je da će, nakon otvaranja novog objekta, učenici srednje škole biti "podstanari" u osnovnoj, jer bi trebalo da počne dugo očekivana sanacija krova srednje škole.

"Sredstva za rekonstrukciju Srednje škole obezbijedili smo posredstvom UNDP-a, a riječ je o obnavljanju krova, kompletne stolarije, fasade i podova. Kada završimo sanaciju Srednje škole onda ćemo kompletirati jedan obrazovni centar sa objektom nove osnovne škole, sportskom dvoranom i dječijim vrtićem", dodao je Zeljković.

Prelaskom u novi objekat, učenici će pohađati nastavni čas u trajanju od 45 minuta, uz znatno bolje uslove rada.