latinica  ћирилица
20/11/2014 |  17:43 | Autor: TANЈUG

Albanci provocirali i u Haniji?

Serija albanskih provokacija nastavljena je i uoči prijateljskog meča između Grčke i Srbije u Haniji, pošto je jedan od dječaka koje fudbaleri tradicionalno izvode na teren, tokom intoniranja srpske himne prekrstio ruke simbolizujući "dvoglavog Orla" koji se nalazi na zastavi Albanije.

Na fotografiji koju je objavio portal Mondo, vidi se dječak, koji stoji ispred kapitena Srbije Branislava Ivanovića sa rukama u obliku "tradicionalnog albanskog pozdrava", koji često koriste albanski fudbaleri prilikom proslave gola.

Inače, dan uoči utakmice objavljena je informacija da će bezbjednosne mjere biti maksimalne, s obzirom na to da na Kritu živi oko 100.000 Albanaca.

Istog dana u Đenovi, Albanci su tri puta prekidali prijateljski meč sa Italijom, a prethodno su u Renu, na utakmici protiv Francuske razvili zastavu tzv. "velike Albanije", istu onu zbog koje je prekinut meč Srbije i Albanije u Beogradu.

Evropska fudbalska unija (UEFA) registrovala je utakmicu sa 3:0 u korist Srbije, ali zbog incidenata koji su uslijedili kaznila srpski tim sa minus tri boda, dok su oba saveza novčano kažnjena sa 100.000 evra.

U međuvremenu, srpski i albanski savez podnijeli su žalbu, a konačnu odluku donijeće Disciplinska komisija UEFA donijeće 2. decembra.