latinica  ћирилица
30/10/2014 |  08:48 | Autor: SRNA

Podgorica: Metalnim šipkama na direktora banke

Dvojica nepoznatih napadača pretukla su metalnim šipkama izvršnog direktora NLB Montenegrobanke Slovenca Roberta Klajndinsta u centru Podgorice.

Izvršnom direktoru Banke u napadu, koji se dogodio juče oko 17.00 časova, povrijeđena je lijeva ruka, zbog čega je sinoć satima bio u ortopedskoj ambulanti Urgentnog bloka Kliničkog centra /KC/.

"Klajndinst je napadnut na parkingu preko puta Banke", rekao je sinoć podgoričkim "Vijestima" drugi izvršni direktor NLB banke Dino Redžepagić.

Robert Klajndinst napadnut je u mračnom dijelu u uglu parkinga, kada je nakon završenog radnog dana krenuo do parkiranog džipa "hjundai".

On je inspektorima uspio da kaže da su metalnim šipkama na njega nasrnule dvije osobe, ali da nije bolje vidio jer se instinktivno sagnuo pored desnih vrata i rukama zaštitio glavu. Rekao je da ne zna šta bi mogao biti motiv napada.

Robert Klajndinst je izvršni direktor NLB Montenegrobanke Podgorica od 2. jula 2012. On je prvenstveno zadužen i odgovoran za Direkciju finansijskog upravljanja, Direkciju podrške poslovanju i Sektor upravljanja sa rizicima.