latinica  ћирилица
24/10/2014 |  15:54 | Autor: sportal.rs

Advokat: Neko ne želi Srbiju u Francuskoj

Reagujući na odluku članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA u vezi prekinute kvalifikacione utakmice između Srbije i Albanije, po kojoj je našem timu dodeljena pobjeda od 3:0, ali i oduzeta tri boda uz novčanu kaznu i igranje dva meča pred praznim tribinama, selektor Srbije Dik Advokat je rekao, pored ostalog, da je presuda krajnje čudna i nevjerovatna.

"Iskreno, donesene odluke smatram vrlo čudnim. Iako je UEFA procijenila da se utakmice između Srbije i Albanije mogu igrati, uvjeren sam da se na njih, i pre susreta i sada u trenutku izricanja kazni, mora gledati kao na slučaj Rusije i Gruzije, koje nisu mogle da budu zajedno svrstane u grupi...", rekao je Holanđanin za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Advokat je konstatovao da je u čitavoj situaciji kažnjena samo jedna strana - srpska.

"Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno nevjerovatan - kažnjena je samo jedna strana, a to je Srbija! Čudna situacija je i kada pogledate na tabelu - odigrali smo dvije utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo jednu pobjedu, a osvojili smo samo bod! Albanci su prošli veoma dobro - ne razumijem zašto su kažnjeni novčano, u čemu je smisao toga? Oni nisu htjeli da nastave da igraju utakmicu pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri sa ili bez publike, tako i sutradan...".

Kod Holanđanina poslije svega što se dogodilo polako počinje da preovladava osjećaj da sve što se dešava Srbiji, nema veze a sportom i fudbalom.

"Na žalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik Prvenstva Evrope 2016. godine u Francuskoj... Dodatno otežavajuća okolnost je da ćemo naredne dvije utakmice igrati bez podrške naših navijača kod kuće. Vjerujem u naš tim, učinićemo sve da pobjedama ispunimo cilj i izborimo mjesto na najvišoj evropskoj sceni.