latinica  ћирилица
24/10/2014 |  15:49 | Autor: SRNA

Latinović predao akreditive predsjedniku Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora BiH u Crnoj Gori Đorđa Latinovića, iskazujući uvjerenje da će Latinovićeva diplomatska misija doprinijeti daljem jačanju odnosa Crne Gore i BiH.
Filip Vujanović i Đorđe Latinović - Foto: SRNA
Filip Vujanović i Đorđe LatinovićFoto: SRNA

Vujanović je tokom prijema na Cetinju iskazao zadovoljstvo zbog bliskih i sadržajnih odnosa Crne Gore i BiH, koje je okarakterisao kao dobar primjer dobrosusjedstva u regionu.

On je visoko ocijenio bilateralnu saradnju, ukazujući na njen vrijedan doprinos snaženju stabilnosti regiona i ostvarivanju integracionih aspiracija svih zemalja regiona, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Vujanović je ukazao i na značajne rezultate u stvaranju uzajamne ugovorne osnove, konstatujući očekivanje skorog potpisivanja ugovora o granici. Posebno se osvrnuo na značaj regionalnih infrastrukturnih projekata radi unapređenja ekonomske saradnje.

Latinović se saglasio da postoji prostor za dalju saradnju Crne Gore i BiH, ističući da će diplomatsku misiju posvetiti njenom unapređenju, navodi se u saopštenju.