latinica  ћирилица
24/10/2014 |  15:41 | Autor: SRNA

Radojičić: Nema jedinstvene vizije budućeg razvoja BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić istakao je u razgovoru sa delegacijom njemačkog Bundestaga da u BiH 20 godina nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma ne postoji jedinstvena vizija budućeg razvoja.

Radojičić je naglasio da u BiH postoji samo saglasnost o potrebi pridruživanja BiH EU, iako i tu postoje razlike u gledanjima u vezi sa mehanizmom koordinacije i komunikacijom na implementaciji evropskih standarda.

Predsjednik i potpredsjednici Narodne skupštine upoznali su delegaciju Pododbora Bundestaga za sprečavanje civilnih kriza, upravljanje konfliktom i umreženo djelovanje i o aktuelnoj političkoj situaciji i opštim izborima u BiH.

Radojičić je naglasio i postojanje dobre saradnje sa Njemačkom koja se ogleda i u potpisanom sporazumu o saradnji sa Parlamentom Saksonije, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Njemački poslanici, na čelu sa zamjenikom predsjedavajućeg Mihaelom Ficom, izrazili su interesovanje za unutrašnje političke odnose u BiH i za važnost i mogućnost promjena Dejtonskog mirovnog sporazuma.