latinica  ћирилица
23/10/2014 |  11:52 | Autor: sportal.rs

"El Klasiko" će biti prekinut obori li Mesi rekord

Sve je spremno za vjerovatno najveću utakmicu svjetskog fudbala u ovom trenutku: Barselona - Real Madrid (subota, 18).

Novi sudar dva najtrofejnija španska kluba, bez obzira na ishod, mogao bi najviše da bude upamćen po istorijskom trenutku zbog kojeg bi čak bio prekinut na kratko.

Naime, ukoliko Lionel Mesi postigne dva gola, postaće najbolji strijelac u istoriji Primere! Argentinac bi time prestigao Telma Zaru, koji je sa 251 pogotkom u elitnom rangu španskog fudbala već šest decenija neprikosnoven na vrhu liste golgetera. Sve do pojave "čuda iz Rozarija".

Barselona je već predložila vođstvu lige da se meč prekine u trenutku kada i ako Mesi postigne drugi gol, kako bi mu čitav stadion, ali i igrači najvećeg rivala Reala čestitali i aplaudirali.

Španski mediji pišu da je o najavljenom prekidu meča obavještena i FIFA, kako bi se otklonila i najmanja mogućnost da Katalonci budu eventualno kažnjeni zbog narušavanja toka utakmice.

"To je interna stvar španske lige i zavisi samo od odluke Federacije te države. U pravilima FIFA ne postoji određena regulativa za takav slučaj", rekao je predstavnik Svjetske fudbalske federacije.

Predsjednik Primere Havijer Tebes slaže se da bi eventualni rekord Mesija svakako trebalo da bude obilježen na neki način.

"Mesi zaslužuje da mu se ukaže čast ako prestigne Zaru, jer biće to momenat za istoriju", rekao je prvi čovjek lige, prenose španski mediji.