latinica  ћирилица
23/10/2014 |  08:42 | Autor: RTRS

Zahlađenje i obilnije padavine

U Republici Srpskoj i regionu došlo je do naglog zahlađenja vremena, uz snježne padavine koje su izazvale probleme u saobraćaju i distribuciji električne energije.
Obavezna zimska oprema - Foto: RTRS
Obavezna zimska opremaFoto: RTRS

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti oblačno i hladno vrijeme s kišom, dok će u višim područjima padati snijeg. Obilnije padavine se očekuju krajem dana, zbog čega je izdao žuto upozorenje za područje Banjaluke, Prijedora, Bihaća i Tuzle.
Očekivana količina padavina za 24 sata od 10 do 30, na sjeverozapadu od 20 do 50 litara po kvadratnom metru, a na jugu od dva do osam litara.

Na području opštine Sokolac, zbog snježnih padavina, struju nema više od 80 domaćinstava. Bez struje su Ladovići, Mičivodi, Babine, Išerić Brdo, Drapnići, Šaševci i druga sela. Struje od noćas nema na 17 trafostanica, jer drveće, pod teretom snijega, dodiruje elektro-mrežu. Ekipe su na terenu i očekuje se da bi do kraja dana trebalo da budu sanirani svi kvarovi.

Snijeg je sinoć intenzivnije padao u Istočnom Sarajevu, gdje su zabilježeni povremeni prekidi u napajanju grada strujom.

Bez električne energije još je oko 200 korisnika u bijeljinskom naselju Patkovača. Radnici Elektro-Bijeljine uspjeli su sinoć da u kratkom roku u sistem vrate 6.800 potrošača, od 7.000 koliko ih je u Bijeljini ostalo bez struje, zbog kvara na trafostanici Bijeljina 1 u naselju Krušik.

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije su prohodni, a zbog snježnih padavina ekipe "Romanijaputeva" su na terenu, navode nadležni. Prioriti u čišćenju su oba putna pravca prema Јahorini, preko Pala i Trebevića.