latinica  ћирилица
20/10/2014 |  16:11 | Autor: RTRS

TUŠ potvrdio da zatvara sve prodavnice u BiH

Slovenački trgovački lanac TUŠ zvanično je potvrdio pisanje medija da zatvara sve svoje prodajne objekte u Bosni i Hercegovini, obrazlažući svoju odluku prirodnim katastrofama.

Zbog teške situacije i nestabilnog okruženja, TUŠ trejd je pokrenuo sve formalne postupke za zatvaranje prodavnica u Bosni i Hercegovini, navodi se u obavještenju uprave slovenačke kompanije upućenom na adrese 92 dobavljača u BiH, a prenosi portal Kapital. ba.

"Preduzeće je ove godine planiralo poboljšanje poslovanja, ali tešku ekonomsku situaciju i manju kupovnu moć na tom području su dodatno pogoršale prirodne katastrofe i samovoljne aktivnosti nekih dobavljača koji nisu imali razumijevanje za situaciju, pa su svojim blokadama poslovanja onemogućili njeno prevazilaženje. Zbog navedenog TUŠ se suočavao s velikim izazovima u poslovanju i na kraju odlučio da zatvori prodavnice", obrazlaže se u pismu.

Na obavještenje slovenačkog distributera, dobavljači u BiH su burno reagovali optužujući TUŠ da pokušava da ih prevari, koristeći prirodne katastofe kao izgovor, što je, kako navode, samo još jedna u nizu bahatosti.