latinica  ћирилица
30/09/2014 |  19:42 | Autor: sportske.net

Јoš jedan klub odustao od takmičenja u "Zemlji košarke"

Košarkaška liga Srbije, umjesto sa 14, startovaće sa 12 klubova, pošto je danas potvrđeno još jedno odustajanje od takmičenja.

Podsjetimo, najprije su od učešća u KLS ''digli ruke'' u kragujevačkom Radničkom, zbog velikih finansijskih problema i potpunog raspada ekipe tokom ljeta, a isti korak je danas napravila i Crnokosa iz Kosjerića.

Ekipa koja je prošle sezone uspjela da se izbori za plasman u Superligu, obavijestila je čelne ljude KLS da se u nastupajućoj sezoni neće takmičiti.

To je potvrđeno i na zvaničnom sajtu KLS, koji je tim povodom objavio i kraće saopštenje koje prenosimo u cjelini.

"KK Crnokosa obavijestila je dopisom Udruženje klubova KLS da se nisu stekli uslovi da uzme učešće u takmičenju KLS u sezoni 2014/15. Na osnovu primljenog dopisa, a shodno odluci Skupštine UK KLS, donijetoj na sastanku 18.09.2014.godine Košarkaška liga Srbije u sezoni 2014/15 igraće se sa 12.klubova.

Takmičenje počinje u subotu 11. Oktobra 2014.godine, po utvrđenom kalendaru, bez tri vanredna kola.

Izvlačenje takmičarskih brojeva, obaviće se u Kući košarke u srijedu 1.oktobra 2014.godine u 13,00 časova", kaže se u saopštenju koje je potpisao Darko Јovičić.

Sve ovo je samo još jedna potvrda da veliki uspjeh naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Španiji ne može da prikrije velike probleme u kojima se nalaze klubovi. Što je najgore, niko ni ne nudi neko rješenje, kako bi se zaustavilo gašenje košarke po gradovima u Srbiji.