latinica  ћирилица
30/09/2014 |  19:26 | Autor: Agencije

Maljković: Ovo je pobjeda za Srđana

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković posvetila je pobjedu nad Kinom na SP kondicioniom treneru muške selekcije Srđanu Sariću, koji je preminuo u Beogradu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Kinu sa 65:63 u utakmici trećeg kola Grupe D Svjetskog prvenstva u Turskoj.

"Ovo je pobjeda za Srđana Sarića. Trenirao je sve ove djevojke. Možda neki ne znaju, ali počeo je kod mene u Ušću, poslije je nastavio svoj fantastičan put...", rekla je Maljković.

"Nije ovo bila naša igra. I to onda izgleda ovako. Skokovi su bili ogroman problem. Trebalo je i da ih natjeramo na mnogo više izgubljenih lopti", kazala je Maljković.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tamara Radočaj sa 19 poena.

"Pitaju me ovdje, da li je iznenadenje partija Tamare Radočaj. Kakvo crno iznenadjenje!? Ona samo sticajem okolnosti nije više igrala do sada, jer je Ana Dabović imala dvije odlične utakmice. Podrazumijeva se, uostalom da je to njihov posao, da jedna drugu mijenjaju na najbolji mogući način", rekla je Maljković.

"Ni slučajno ne smije da se ponovi ovakva igra u nastavku šampionata. Potrebno je da se napravi dobar balans pozitivnih stvari iz prve dvije utakmice", dodala je ona.

Srbija će se u srijedu sastati u borbi za četvrtfinale sa boljim iz duela između Јužne Koreje i Kube.