latinica  ћирилица
30/09/2014 |  13:59 | Autor: SRNA

Banjaluka: Združena taktička vježba "Sadejstvo 2014."

U krugu Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Banjaluka danas je održana združena taktička vježba "Sadejstvo 2014", čiji je cilj obuka svih jedinica da bi mogle da djeluju u slučaju narušavanja bezbjednosti u kazneno-popravnim ustanovama Republike Srpske.
Taktička vježba u KPZ Tunjice - Foto: SRNA
Taktička vježba u KPZ TunjiceFoto: SRNA

Pomoćnik ministra pravde Republike Srpske za izvršenje krivičnih sankcija Pero Dunjić izjavio je novinarima da je vježba pokazala da je resorno ministarstvo spremno u svakom momentu da se suprotstavi svima koji krše red i mir u bilo kojoj ustanovi i kazneno-popravnim zavodima u Republici Srpskoj.

Dunjić je rekao da su vježbu izvele Specijalna jedinica MUP-a Republike Srpske, Јedinica za podršku Centra javne bezbjednosti Banjaluka, Interventna jedinica Sudske policije Republike Srpske i policija Kazneno-poprvnog zavoda Banjaluka, uz sadejstvo Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske.

On je dodao da je vježba predviđena redovnim godišnjim planom i programom obuke KPZ Banjaluka, koju je odobrilo Ministarstvo pravde Republike Srpske.

Direktor KPZ Banjaluka Radenko Vujasin rekao je novinarima da su vježbe ovakvog oblika potrebne jedinicima koje služe za sprečavanje narušavanja bezbjednosti u kazneno-popravnim ustanovama.

"Јedinice koje su učestvovale u vježbi pokazale su da su veoma obučene i da su spremne za izvršenje svih složenih zadataka", istakao je Vujasin.

Vježbi su prisustvovali predstavnici Ministarstva pravde, MUP-a Republike Srpske, CЈB Banjaluka i KPZ Banjaluka.