latinica  ћирилица
21/09/2014 |  12:33 | Autor: SRNA

Sajam voća i povrća "Gradiška 2014"

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas da je Sajam voća i povrća "Gradiška 2014" dokaz da su Gradiška i susjedne opštine veliki proizvođači voća i povrća, te da treba pronaći dobar koncept i razviti prerađivačke kapacitete.
Sajam voća i povrća "Gradiška 2014" - Foto: SRNA
Sajam voća i povrća "Gradiška 2014"Foto: SRNA

"Ovaj sajam, koji je grandiozan, treba da postane vrhunska privredna manifestacija", rekao je Mirjanić, koji je sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Latinovićem danas otvorio ovaj jednodnevni sajam.

Izlagači iz Republike Srpske i Federacije BiH, njih 15, izložili su vrhunske eksponate voća i povrća, domaću hranu, te prerađevine od voća i povrća.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da su oluje, grad i prekomjerne padavine desetkovale povrtlarsku i voćarsku proizvodnju, ali da, uprkos tome, poljoprivrednici imaju šta da pokažu.

"Svjesni smo da moramo tražiti modele razvoja prerađivačkih kapaciteta. To osigurava veću i sigurniju poljoprivrednu proizvodnju i nova radna mjesta", rekao je Latinović.

Ova manifestacija u okviru "Gradiške jeseni" održava se na dan krsne slave opštine Gradiška - Rođenja Presvete Bogorodice. Tim povodom jutros je služena Sveta liturgija, a potom je priređen i slavski ručak.