latinica  ћирилица
Tragovi
Informativno dokumentarni program
Tragovi
17:05
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Tragovi

Nova emisija u programskoj šemi RTRS  "Tragovi",  balansirajući između informativnog i dokumentarnog, kroz dinamičan novinarsko-istraživački pristup  obrađuje teme iz istorijskog koneksta, ali i fenomene savremenog života . Cilj je da se kroz razgovore sa stručnjacima, naučnicima, direktnim akterima i svjedocima, baci novo svjetlo na događaje, ličnosti i pojave koje su imale ili imaju uticaja na  život običnog čovjeka, istorijski, politički ili oppštedruštveni kontekst u kojem živimo.

Razgovaramo sa uglednim i uspješnim istoričarima, ljekarima, sociolozima, stručnjacima za moderene tehnologije.  Posjećujemo ljude, porodice, pojednice   na čiju svakodnevicu , iako često toga nisu svjesni, utiču veliki događaji iz prošlosti, fenomeni savremenog života.

Tako ćemo nastojati da bacimo novo svjetlo na velike događaje iz istorije   koji su bili prekretnica ne samo na  našem, nego i širem prostoru, a o kojima se malo zna u široj javnosti. Istražićemo savremene fenomene zbog kojih se otvaraju polemike i sukobljavaju mišljenja i interesi  poput  problema sve češćih  epidemija novih virusa, negiranja vakcinacije,  selektivnih abortusa, uticaja interneta i društvenih mreža na život savremenog čovjeka. Intervjuišemo najkompetntnije sagovornike iz različitih oblasti .

Emisjia "Tragovi" je na programu svakog drugog četvrtka u 17 časova.

Pratite "Tragove" , saznajte više!

 

Redakcija: Informativni program